Blog > Komentarze do wpisu

kotlety rybne

Kotleciki sa rewelacyjne, zawsze smakuja wysmienicie!

6 zamrozonych kostek ryby (moze byc swieza ryba)

1/2 czerwonej cebuli

6 lyzek ziemniaczanego puree

przyprawy: pieprz, sol, suszona natka pietruszki, ziola prowansalskie, majeranek, vegeta

2 jajka

maka do obtoczenia

Kostki zalac wrzatkiem i chwile gotowac do rozmrozenia w wodzie z vegeta.

Rozdrobic widelcem, dodac podsmazona na oleju cebulke i puree ziemniaczane

Obtoczyc w  mace, potem w  jajku    na koniec w bulce. Smacznego!

poniedziałek, 09 stycznia 2012, majka4444

Polecane wpisy

  • Sernik bez sera

    Przepyszny bardzo lekki sernik, zachwyci wszystkich. 5 jaj 11/2 szk cukru pudru 1 budyn smietankowy lub 40g tzn 2 czubate lyzki maki ziemniaczanej 1 cukier wani

  • Karkowka w zalewie

    Karkowke posypac vegeta i zostawic na noc (2 opakowania po 4 plastry). Podsmazyc karkowke i przelozyc do naczynia. Na tej samej patelni podsmazyc pokrojone piec

  • sernik na mleku

    Jest to sernik , który rozpływa się w ustach a wcale nie jest trudny. Oto skladniki Ciasto: 18 dkg margaryny 3 szklanki maki Pól szklanki cukru 2 male jajka 1i

  • Kotleciki z karpia

      Kotleciki powstały z resztek ryby i warzyw wykorzystanych do zrobienia bulionu rybnego na zupę z karpia.   Zapraszam po przepis!      

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: